Schenkingen aan De Kunstfactorij en Stichting Bosma

Voor 2016 hebben de vrijwilligers van de kledingbeurzen in Bennekom wederom 2 goede doelen gekozen. We werken er hard voor dus met trots kondigen we aan dat we in december 2016 weer twee leuke bedragen konden schenken aan twee goede doelen.
We kiezen altijd voor een goed doel ‘dichtbij huis’; fijn als er kinderen in de buurt van Bennekom kunnen profiteren van onze gift. Dit jaar kozen we zelfs voor een goed doel in Bennekom: het Kunstfestival voor Kinderen in Bennekom, georganiseerd door de Kunstfactorij.
Het festival vindt plaats op 17 juni 2017 tussen 11.00 en 17.00, in de Dorpsstaat. Dit jaar zijn er weer minimaal tien kunstzinnige workshops geïnspireerd op bekende kunstenaars.
Alvast een tipje van de sluier: Herman Brood, Jackson Pollock en Picasso staan in ieder geval op het programma! Nieuw dit jaar: het peuterplein, speciale kunstactiviteiten voor de allerkleinsten!


Daarnaast konden we €500,- schenken aan de Stichting Bosma. Deze stichting zet zich in voor straatkinderen in Midden-Amerika. Dit goede doel is ‘verder van huis’, maar evengoed komt het bedrag aan kinderen ten goede.
De stichting zal de gift onder andere gebruiken voor haar project ‘Waardigheid’ voor ex-straatkinderen die verblijven in de opvanglocatie Proniño in het noorden van Honduras. Het project ‘Waardigheid’ houdt in dat de Stichting Bosma materialen en trainingen financiert.
Bij materialen gaat het om heel basale dingen voor de kinderen, zoals shampo, tandpasta, lakens, ondergoed, nieuwe matrassen, spiegel enz.. Voor de kinderen is het belangrijk om zich waardig te voelen, nadat ze jarenlang afgedankt zijn op straat.
Trainingen die met waardigheid te maken hebben gaan voornamelijk over omgangsnormen voor de kinderen en opvoedkundige zaken voor de begeleiding. Zo krijgen deze kinderen een betere kans om volwaardig deel uit te gaan maken van de maatschappij.