“Ver weg komt dichtbij met donatie van 2e kans beurs-bennekom?”

De 2e kans beurs-bennekom heeft de opbrengst van 2014 geschonken aan twee goede doelen. Make-A-Wish kreeg een bijdrage van €1000,- en Frida Bloemendal mocht een cheque van €500,- in ontvangst nemen voor The Farm.

Doriet Willemen
Bennekoms Nieuwsblad

De 2e kans-beurzen zijn een begrip in Bennekom en omgeving. Ieder voor- en najaar is er grote belangstelling voor de tweedehands baby-, kinder-, meiden- en dameskleding, zowel bij kopers als verkopers. Minder bekend, maar wel bijzonder, is dat de opbrengst van de beurzen naar verschillende goede doelen gaat. “Na aftrek van alle onkosten en de uitbetaling aan alle verkopers, blijft er ieder jaar een mooi bedrag over”, vertelt Stephanie Niessen. “De dames die de beurzen organiseren, kiezen samen een goede bestemming uit”, vult Renate Bes aan. Dit jaar is de keus gevallen op de organisatie Make-A-Wish Gelderland, die wensen vervult van kinderen met een ernstige, langdurige of levensbedreigende ziekte. “Het is voor deze kinderen heel belangrijk om een keer even geen patiënt te zijn en iets bijzonders te doen”, legt Desirée van Driesten, regiovrijwilliger bij Make-A-Wish uit. “Het geeft de kinderen heel veel kracht. Met deze cheque van €1000,- kunnen we de droom van nog meer zieke kinderen gaan verwezenlijken.”

Ook Frida Bloemendal mag een cheque in ontvangst nemen. De Bennekomse heeft vorig jaar in Zuid-Afrika gewerkt bij weeshuis The Farm. Als vrijwilliger hielp ze acht weken mee met de verzorging en dagopvang van weeskinderen. “Het is voor mij onmogelijk om niet betrokken te blijven bij dit project. Ik ken de situatie en heb nog steeds contact met de mensen daar. Uit ervaring weet ik waar behoefte aan is. Deze cheque van €500,- is bestemd voor de aanschaf van schooluniformen en schoenen want zonder uniform kan een kind niet naar school en een opleiding is juist zo belangrijk.”

Eigenlijk biedt de kledingbeurs op alle fronten winst: voor de goede doelen, voor de kopers en verkopers van de kleding en door het hergebruik ook voor het milieu. Bovendien gaat de niet verkochte dameskleding, indien de verkoper daarmee instemt, naar de kledingbank Ede en wordt de kinderkleding die na afloop overblijft, jaarlijks door de familie van der Pal naar Poolse weeshuizen en naar gezinnen die in extreme armoede verkeren gebracht. Dit jaar reist de familie ook door naar de Oekraine en om dit initiatief te ondersteunen ontvangt de familie dit jaar een bijdrage in de transportkosten.
ChequesbeurzenDe foto is gemaakt door Doriet Willemen, verslaggeefster bij Bennekoms Nieuwsblad.